UITLEG

Sommige van onze platen laten taferelen zien uit het vlakke, Nederlandse polderlandschap, vooral van West-Friesland en omgeving, maar andere vertonen het ruige berggebied van Knoydart, aan de Atlantische kust van de woeste Schotse Hooglanden, waar we elk jaar een paar maanden doorbrengen.

Op de echte platen is een uniek onderschrift meegedrukt; bij Nederlandse taferelen in het Nederlands en bij Schotse in het Engels. Hier vind je die onderschriften onder of naast de beelden, maar daarbij hebben we de Engelse in het Nederlands weergegeven. In het lichtgele tekstbalkje dat verschijnt als je de muiscursor op een beeld laat rusten, staat het "echte" onderschrift dat op de platen is meegedrukt.

Het volgende is ook elders op deze website genoemd, maar het kan niet genoeg worden benadrukt: helaas hebben browsers en viewers niet genoeg aandacht voor het “kleurprofiel” van beelden, zodat er van de bedoelde tinten weinig terecht komt. Beeldschermen geven kleuren toch al niet volledig en meestal ronduit fout weer, terwijl de grove pixelstructuur vooral rampzalig is voor de stofuitdrukking.
 

Wie onze schaamteloos mooie platen dus liever in het echt wil zien, kan ze ook in ons Westfriese atelier komen bekijken. Maak dan wel eerst een afspraak via telefoon of email.
Contactgegevens vind je onderaan op onze home pagina of onder de infoknop "Reacties, commentaar, vragen..." op de vorige pagina

» Klik op een van de genummerde minitafereeltjes rechts en het beeld
   verschijnt in een groter formaat in dit venster.

   » Klik voor een NOG GROTER beeld op "hier" in in de zin "Klik hier voor
      een grotere versie" naast het in dit venster verschenen beeld

» Klik op "inzoomdetail" onder het genummerde minitafereeltje om
   het detail groter weer te geven — maar ook dat inzoomdetail is nog
   te veel verkleind om een indruk te krijgen van hoeveel detail er op
   onze gedrukte platen te zien is.

Lees vooral de pagina Beelden downloaden...